Despre mine

Fotografia mea
zodia cancer/ konstantin_r1@yahoo.com

marți, 29 iulie 2008

- Edificiu

Rugă

Doamne, ajută!... Doamne, iartă!... Mulţumescu-ti Doamne pentru tot faci pentru mine, pentru cei dragi şi pentru cei carora le sunt drag, oriunde ne-am afla acum şi pururea!.... Amin!


Cinism

Cinismul e adevărul care ne doare, spus cu sinceritate. Iubesc adevărul şi sinceritatea. Ar trebui, deci, să iubesc cinismul?... Şi pe cinici?!


Edificiu

Imagine cu imagine îţi poţi construi reputaţia.Aspectul edificiului va fi dat de imagini dar trăinicia, de temelie (cei şapte ani de-acasă).


Imagine şi reputaţie

Poţi avea o imagine bună şi o reputaţie proastă? Cred, mai degrabă, într-o reputaţie bună în ciuda unei imagini oarecare. Imaginea care se repetă se transformă în reputaţie.


Onorabil

Onorabilitatea este cel mai frumos dintre edificiile ce se numesc reputaţie.


Promisiune

Promisiunea este datorie curată iar achitarea e imagine de onoare.


Compromitere

Dacă nu ai promis nu poţi fi compromis dar nici nu vei avea ocazia de a-ţi dovedi onorabilitatea.


Casa, copil, pom

"Cine, în viaţă, n-a construit o casă, n-a crescut un copil şi n-a sădit un pom, nu şi-a ridicat - de fapt - edificiul reputaţie la statura de om."


Repere

Pentru a-ţi defini poziţia, indiferent de domeniu, ai nevoie de repere. Dacă reperele tale vor fi mobile, tu nu vei fi decât o persoană relativă. Oportuniştii îşi schimbă reperele de la o zi la alta, de la un minut la altul. Cinicii nu au decât un singur reper: propriul Eu.


Politica

Raportează-te la o doctrină, nu la un partid. Politica nu-i doctrină, ea poate glisa liber în interiorul şi chiar în exteriorul doctrinei, făcând din partid un reper mobil iar din susţinătorul acestuia o persoană relativă.


Demnitate

Ca să ajungi la demnitate trebuie să fii demn. Accesul la demnitate e liber. Demnitatea nu se cîstigă, nu este premiu, ci este răsplată. Odată ce-ai obţinut demnitatea te poti purta (ai dreptul) cu demnitate.


Mare, mic, nimic

Omul mic îl cuprinzi dintr-o privire. Omul mare îl descoperi, câte putin, în fiecare zi. Asupra nimicului rareori privirea se opreşte.


…şi totuşi…
Obstrucţie

Câteodată, câte un nimic se poate apropia de tine atât cât să nu mai poţi vedea dincolo de el.


Şanse

Prima şansă se acordă din oficiu. Orice om merită o a doua şansă. Pentru a treia şansă trebuie să devii alt om… dar, în felul acesta, te întorci la prima şansă a doua oară. A treia oară nu există şi nici a doua şansă a doua oară.


Rugă

Doamne, fereşte-mă, apără-mă şi păzeşte-mă de necaz şi de supărare pe mine, pe cei ce-i iubesc şi pe cei ce mă iubesc, oriunde ne-am afla acum şi pururea şi dă-ne fericire şi bucurie. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu