Despre mine

Fotografia mea
zodia cancer/ konstantin_r1@yahoo.com

miercuri, 14 aprilie 2010

- Calculus: Derivatives 1

Fie şi numai ca joc al minţii, matematica ar fi utilă. Dar ea e mult mai mult. E necesară. E felul în care putem înscrie şi nu descrie, viaţa, mişcarea.

Orice mărime, inertă, din fizică, prinde viaţă, se mişcă, derivând-o în funcţie de timp. Nici o altă valoare din fizică nu reuşeşte să dea viaţă, să deriveze, decât acest atât de nepipăibil, de lipsit de substanţă: TIMP.



În imaginile de mai sus, pe axa verticala (ordonată) - f(x), f(a), f(ţ) - putem pune orice cantitate: kilometri, kilograme, coulombi, etc. (de fapt: spaţiu, masă, cantitate de electricitate, etc.); pe axa orizontală (abscisa), alceva decât TIMP neputând a fi imaginat decât în abstract, în matematică.

Rezultă, deci - cum ştim deja - că singur TIMPUL dă măsura tuturor lucrurilor.
În nemişcare un lucru nu există decât în percepţia şi conştiinţa (acolo unde şi acestea, există) a acelor lucruri ce, ele însele, consumă timp.

În fizică tot ce se mişcă este f(t).

3 comentarii:

  1. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  2. v-am citit comentariul de pe blogul Theodorei si il vad foarte folositor. defapt asta inseamna si pentru mine "dumnezeu" dar m-am obisnuit sa nu-i mai spun "dumnezeu" ca si cum ar fi cineva care ar avea grija de mine. daca eu stiu ca trebuie sa mi se intample un bun o sa fiu intr-un fel mai optimist in asteptarea lui si o sa vad orice.. fapta ca pe ceva bun. si cu un lucru rau la fel. un credincios s-ar baza pe dumnezeu. eu ma bazez pe mentalitate. nu stiu sa ma exprim prea bine dar se rezolva pe viitor.
    religiile au adus numai belele.

    si da, aveti dreptate, cu o minima educatie o sa ajung smecheras care-si bate joc de lume pentru ca in tara asta, cum a zis si Domnul Adrian Sobaru, hotia si minciun sunt o virtute iar bunul simt si moralitatea e mai bine sa nu le ai, dar chiar si cu o minima educatie nu o sa fac asta pentru ca nu vreau. simplu. din ce in ce mai multi tineri iau exemple din afara tarii si invata sa traiasca impreuna, ca oamenii. eu sunt dintre acei tineri. satul de atata prostie. imi place sa fiu om intre oameni.

    la varsta mea trebuie sa fiu si nesimtit uneri pentru ca altfel sunt luat de prost. nu-mi place sa fiu luat de prost de necunoscuti de pe net.

    va multumesc pentru comentariu

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Unu Din Romania,
    N-am sa-ti ascund ca sunt acum lucruri in conceptia ta pe care le consider gresite dar care cred ca sunt totusi verigi care trebuie sa existe pentru a da continuitate unei conceptii ce se va perfectiona in timp, pe masura ce cunoasterea isi va face loc in intelegerea ta. Important e ca te calauzeste o conceptie si ca vrei, indiferent unde te-ai afla, sa inveti. Bine ar fi sa inveti din scoala si nu din strada. Eu iti urez drum bun in viata si daca nu te superi, Dumnezeu sa te calauzeasca.

    RăspundețiȘtergere